L'elaboraci? casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a poc s'ha anat perdent. Les receptes es transmetien d'una generaci? a l'altra gaireb? com si de secrets de fam?lia es tract?s. En aquest llibre s'han recuperat f?rmules de licors d'herbes arom?tiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors, com la d'ametller o la flor de magn?lia, freq?ent al Priorat, o licors amb llet com el de cabra de Tivissa. Tamb? s'han recollit les formes d'elaboraci? de vins generosos, licorosos i aromatitzats, a m?s de remeis populars per alleugerir o curar afeccions. Per acabar hi s?n presents receptes de pastes i c?cs, molt populars a la Ribera d'Ebre, en les quals s'empra l'aiguardent com a aromatitzant. Tampoc hi manca una pinzellada sobre la hist?ria dels destilálats. Malgrat que fou durant el segle XVIII quan les terres del sud de Catalunya jugaren un paper internacional gr?cies al comer de l'aiguardent, els millors moments del sector es viuran a finals del segle XIX, quan es consolida una ind?stria potent d'alcohols, els licors es posen de moda com a beguda i sorgeixen f?briques amb produccions locals pr?pies de fora prestigi. Licors i destilálats s?n expressions d'un passat, d'un patrimoni enol?gic i etnol?gic que cal conixer i que avui torna a agafar empenta.