El llibre Plantes aliment?ries del Pirineu catal? ?s fruit de la recerca que els autors han dut i estan duent a terme en diverses comarques pirinenques: l'Alt Empord?, l'Alt Urgell, el Bergued?, el Capcir, la Cerdanya, el Conflent, la Garrotxa, el Pallars Juss?, el Pallars Sobir?, el Ripolls i el Vallespir. S'hi transmet all? que s'ha recollit de primera m? d'informants que recorden i, en bona part, conserven, dels usos tradicionals del m?n vegetal. Per a cada planta hom hi pot trobar el nom cient?fic, els noms populars, una breu descripci? de la mateixa planta i del lloc on viu i els usos de les diferents parts de la planta en tots els camps de l'alimentaci?. Aquesta darrera informaci? ?s completada amb receptes de menjars o begudes preparats amb cada planta. Unes breus dades sobre aspectes etnobot?nics altres que els alimentaris completen cada monografia, a part de les fotografies de cada planta i d'algunes de les preparacions que se'n fan.